Nyheter

Prototal köper Premould och Preshape

Prototals digitala fabrik fortsätter utvecklas

Prototal fortsätter förstärka sin renodling inom digital tillverkning av plastkomponenter genom förvärv av Premould AB, Premould CAM AB & Preshape AB. Efter förvärven utgör nu verksamheten en oöverträffad resurs på den nordiska marknaden avseende snabb verktygsframställning med tillhörande formsprutning, som i kombination med 3D-printing och vakuumgjutning skapar unika möjligheter inom digital tillverkning.

Efter WilRon Holding’s tillträde som ny ägare, i juni 2017, har Prototals verksamhetsinriktning förtydligats mot att utvecklas till en digital fabrik för plastkomponenter. Förvärvet av GT Prototyper som genomfördes i december 2017, var ett viktigt steg i denna inriktningsförändring. Prototals samlade maskinpark för additiv tillverkning är numera den största i norra Europa.

Denna struktur kompletteras härmed med ytterligare tre bolag med unik spetskompetens.

Premould är, inom framställning av formsprutningsverktyg, ett av landets mest välrenommerade företag. Genom sammanslagningen skapas unika förutsättningar för extremt snabba leveranser av plastprodukter.

Preshape är, inom vakuumgjutning av plastkomponenter, ett relativt ungt bolag som under några års verksamhet skapat en god kundbas på en stabilt växande marknad inom prototyptillverkning. Sammanslagningen med Prototal innebär även här helt nya förutsättningar där Sveriges främsta resurser inom området nu får verka tillsammans.

Premould CAM är, inom digitalisering och automation av NC-bearbetning, nordens främsta aktör inom systemautomation. Med PreMould CAM och den gemensamma resursen inom Prototal och Premould, kommer en ny branschstandard vad gäller snabbhet och kvalitetskontroll att anslås.

”Vi på Prototal är mycket nöjda med förvärven av dessa enheter. Det är en mycket naturlig utveckling i vårt förändringsarbete med intensivt fokus på digital produktion av plastkomponenter” – berättar Henrik Lundell, VD på Prototal.

Förvärven av dessa bolag stärker vår lokala närvaro i Jönköpingsregionen och det är med stor stolthet vi nu fortsätter vårt bygge av ett högteknologiskt center inom plastproduktion, fortsätter en mycket nöjd Henrik Lundell.

”Vi har stor framdrift i Prototal’s utvecklingsarbete. Efter renodlingen av vår verksamhet sätts nu fullt fokus på att skapa industriellt ledarskap för vart och ett av våra prioriterade teknikområden.

Genom förvärven av PreMould, PreShape, PreMould CAM konsolideras unik kompetens för det fortsatta arbetet med tillskapandet av vår Digitala Fabrik för plastkomponenter, beskriver David Mörk VD WilRon Holding.

Prototal omsätter 270MSEK och har 160 anställda på 4 orter

 

För vidare information vänligen kontakta:

 

Henrik Lundell VD Prototal AB                                                             

David Mörk VD WilRon Holding AB

 

Extrajobbare

Om dig

Du ska vara noggrann och kvalitetsmedveten, vara envis och inte gå hem innan problemen är lösta.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en person som med kort varsel kan rycka in och bearbeta plastdetaljer samt bemanna formsprutor. Arbetet är självständigt men du kommer även till viss del samarbeta med övriga medarbetare.

Anställningsvillkor

Flexibel arbetstid vid behov. Kvälls samt nattarbete kan förekomma

Arbetsplats

Huskvarna

Om Premould

Premould tillverkar formar för plastdetaljer samt formsprutar plastdetaljer. Vårt dotterbolag Preshape tillverkar 3D printade prototyper. Våra kunder är ledande teknikföretag i hela världen. Tillsammans är vi 28 medarbetare där alla ska vara delaktiga i att utveckla företagen. Vi satsar även hårt på att alla ska vara friska och ha roligt på jobbet, därför tränar vi gemensamt 1ggr/vecka på arbetstid samt håller personalen med gymkort för fri träning.

Sök jobbet snarast, det sker anställningar löpande

Skicka in ditt CV med foto och minst 1st referens snarast då urval sker löpande.

Skicka ansökan via e-post. anders.johansson@premould.se

Tjänsten är tillsatt! Platsansvarig

Platsansvarig

Har du erfarenhet av personalansvar och vill arbeta i en prestigelös organisation med korta beslutsvägar? Har du dessutom god teknisk och ekonomisk förståelse? Då kanske du vill arbeta som platsansvarig på Premould! Premould tillverkar prototyper och verktyg för formsprutning av plastdetaljer. Vår kund erbjuder dig en spännande nyckelroll där du är resultatansvarig för deras site i Huskvarna.

Om tjänsten

Som platsansvarig kommer du att ingå i ledningsgruppen. Du kommer bland annat ha kundkontakt, ta beslut på siten och jobba med efterkalkyler. I denna koordinerande roll behöver du vara duktig på proaktiv planering, då du fördelar arbetet för dina 5 medarbetare. Du drivs av att effektivisera verksamhetens drift och leder din personal mot uppsatta mål genom ett tydligt ledarskap. Som resultatansvarig för siten så månar du om god lönsamhet.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom exempelvis produktionsteknik men kan också ha förvärvat dina kunskaper genom flerårig praktisk erfarenhet. Du har tidigare vana av att leda personal och är trygg i din roll som beslutstagare. Vidare har du också god ekonomisk förståelse. Det är meriterande om du har erfarenhet av formsprutning och vana av att arbeta i Pyramid. Du har ett starkt tekniskt intresse och känner dig bekväm med engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Premould

Premould tillverkar prototyp- och lågvolymverktyg i aluminium för formsprutning av plastdetaljer. Vi fräser även prototyper i plast och metall. Premould startade 2003 och är idag en etablerad och välkänd leverantör till nordens teknikföretag. För att möta våra kunders ökade behov behöver vi bli fler. Platsar du hos oss?

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 30 juli, vi tillämpar dock löpande urval. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Jennie Meier 010-3319068.

Tjänsten är tillsatt! Sommarjobb: 2st problemlösare och marknadsförare

Premould AB tillverkar formar i aluminium samt tillverkar detaljer i plast ur dessa formar. De flesta av våra kunder finns i Sverige men även ute i Europa.

Alla formar vi tillverkar ägs av våra kunder.

Vårt verktygslager växer hela tiden och nu måste vi lösa lagerproblemet. Antingen genom utsortering eller/och genom att ta betalt för att vi lagerför verktyg åt kunder.

Sommarjobbet består av att tillsammans med leverantör av affärssystemet (Pyramid) komma fram till lösningar för att få fram data som underlag till att kontakta kunder och presentera en lösning för lagerhållningen.

Arbetet kommer till en början bestå i att från en affärsidé skapa förutsättningar att genomföra denna praktiskt. När lösningen är på plats börja kontakta kunder och presentera lösningen för dem.

Arbetet är fritt och bedrivs helt självständigt av 2st sommarjobbare och ni rapporterar direkt till VD.

Arbetsplatsen växlar mellan våra enheter i Huskvarna och Gisebo eller på annan plats som är lämplig för dagen.

Kontakt

Kontaktperson: Anders Johansson

Ansökan e-postadress: anders.johansson@premould.se

 

Administratör/Ekonomi

Vi arbetar just nu på denna annons.

Tjänsten är tillsatt! Projektledare/tekniker

Arbetsuppgifter

För att möta den ökande orderingången samt upprätthålla servicen till våra kunder behöver Premould utöka projektledning samt offerthantering. Vi kommer även att satsa på formfyllnadssimulering. Vi söker en person som har den tekniska kontakten med våra kunder när det gäller konstruktion av formverktyg. Du är den som löser problem som kan uppstå vid verktygskonstruktion och vid formsprutning av plastdetaljer. Till din hjälp har du avancerade program för formfyllnad och verktygskonstruktion.

Om dig

Du har ett intresse för teknik och problemlösning. Du ska vara noggrann och kvalitetsmedveten, ha lätt för siffror, vara envis och inte gå hem innan problemen är lösta. Körkort B

Dina arbetsuppgifter

Villkor

Lön enligt ök. Friskvård på arbetstid, sjukvårdsförsäkring mm. Flexibel arbetstid.

Om Premould

Premould tillverkar formar för plastdetaljer samt formsprutar plastdetaljer. Vårt dotterbolag Preshape tillverkar 3D printade prototyper. Våra kunder är ledande teknikföretag i hela världen. Tillsammans är vi 28 medarbetare där alla ska vara delaktiga i att utveckla företagen. Vi satsar även hårt på att alla ska vara friska och ha roligt på jobbet, därför tränar vi gemensamt 1ggr/vecka på arbetstid samt håller personalen med gymkort för fri träning.

Skicka in ditt CV med foto och minst 1st referens snarast då urval sker löpande.

Skicka ansökan via e-post. anders.johansson@premould.se

Ställare formsprutning

Om dig

Antingen kan du ställa verktyg i en formspruta eller så har du "viljan" att lära dig ett nytt arbete. Du ska vara noggrann och kvalitetsmedveten, ha lätt för siffror, vara envis och inte gå hem innan problemen är lösta. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Körkort B

Dina arbetsuppgifter

Vi söker en person som vill lära sig att jobba med att ställa formsprutningsverktyg. Det innebär att man programmerar ett antal parametrar i maskinen för att i slutändan få fram en plastdetalj som är enligt kundens spec. Arbetet är självständigt men du kommer även till viss del samarbeta med övriga medarbetare. Kontakter direkt med kund förekommer. I tjänsten ingår även in och utleveranser, bearbetning av plastdetaljer samt övrigt förekommande verkstadsuppgifter.

Lön

Enligt ök. Friskvård på arbetstid, sjukvårdsförsäkring mm.

Anställningsvillkor

Flexibel arbetstid, skift kan förekomma.

Arbetsplats

Huskvarna

Om Premould

Premould tillverkar formar för plastdetaljer samt formsprutar plastdetaljer. Vårt dotterbolag Preshape tillverkar 3D printade prototyper. Våra kunder är ledande teknikföretag i hela världen. Tillsammans är vi 28 medarbetare där alla ska vara delaktiga i att utveckla företagen. Vi satsar även hårt på att alla ska vara friska och ha roligt på jobbet, därför tränar vi gemensamt 1ggr/vecka på arbetstid samt håller personalen med gymkort för fri träning.

Sök jobbet snarast, det sker anställningar löpande

Skicka in ditt CV med foto och minst 1st referens snarast då urval sker löpande.

Skicka ansökan via e-post. anders.johansson@premould.se

Verktygskonstruktör sökes

Vi söker en erfaren verktygskonstruktör till vår verksamhet i Gisebo/Huskvarna.

 

Vi söker dig som är van vid att jobba med ständiga förbättringar samt har lätt för att samarbeta tätt ihop med dina kollegor och våra kunder.

 

Du kommer att ha en framträdande roll i vår organisation då arbetet även innefattar en hel del kundkontakter.

 

I arbetssysslorna ingår att konstruera verktyg för formsprutning utav prototyp och lågvolym serier, genomföra konstruktionsgenomgångar med våra kunder samt att föra vidare den tekniska informationen internt i organisationen.

 

Tidigare erfarenhet utav plast/verktygskonstruktion är ett krav.

 

Viss del utav konstruktionen kan eventuellt utföras på distans om det underlättar.

 

Arbetet består av att från ett 3D underlag konstruera formverktyg för formsprutning av plastdetaljer. Vi arbetar i TopSolid och ser gärna att du har erfarenhet av detta CAD system.

Körkort B körkort fordras.

Ansökan Vi tar emot ansökan via epost: anders.johansson@premould.se

Arbetsgivare PreMould AB Gisebo 6, 56192 HUSKVARNA

Preshape Vakuumgjutare / Prototypmakare sökes

Preshape fortsätter sin positiva utveckling och behöver förstärka på bemanningssidan. Vi söker en vakuumgjutare/prototypmakare, gärna med erfarenhet från prototypbranschen. Arbetsuppgifterna kommer bestå av att bemanna våra vakuumgjutningsmaskiner, bearbetning av gjutna detaljer samt till viss del tillverka verktyg för gjutning. Preshape befinner sig i ett expansivt skede och möjlighet att utvecklas inom företaget kommer också att finnas.

Är du driven, noggrann, positiv och har lätt för att ta till dig nya kunskaper? Då kan du vara den vi söker.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av prototyptillverkning.

Gymnasieutbildning är ett krav.

Välkommen med ditt CV till: david.johansson@preshape.se senast den 31/3 OBS endast mailsvar.

Premould utökar med ny verksamhet

Premould fortsätter sin positiva utveckling och expanderar med att starta ett nytt företag: Preshape AB.

Preshape kommer att leverera SLS-detaljer, SLA-mastrar, visuella modeller och ur silikonverktyg tillverka vakuumgjutna detaljer.

www.preshape.se

… och de nominerade är:

Bästa Verktygsmakare

Premould AB

Ferbe Tools AB

Östlings Verktyg AB